Echipa genealogica
Sumară prezentare a persoanelor implicate direct în construirea și dezvoltarea proiectului
Andrei Cucuruz
Cu preocupări în sfera studiilor de demografie istorică, este dedicat identificării și prelucrării surselor demografice nominale ce privesc populația istorică a României (cu un interes deosebit pentru regiunea Moldovei). Succesul din cadrul cercetărilor genealogice personale și realizarea că Arhivele Naționale dețin un fond documentar uriaș, esențial pentru cunoașterea populației din sec. 19-20, l-au determinat și motivat să inițieze construcția unei baze de date. Iși dorește ca informațiile strânse aici să faciliteze munca de documentare a cercetătorilor și să servească, în viitor, la crearea unui catalog onomastic al Moldovei.
Dan Bosinceanu
Interesat de istorie încă din copilărie, Dan a dezvoltat o pasiune pentru genealogie și istoria familiei sale. Inspirat de povestirile bunicilor săi despre perioada războiului, a căutat să afle mai multe despre strămoșii săi. Grație cercetării genealogice și accesului recent la arhive, a reușit să reconstituie arborele genealogic al familiei până în secolul al XVIII-lea, dezvăluind originile patronimului și compoziția etnică a neamului său. Descoperirile sale au inclus detalii despre evenimente semnificative din trecutul strămoșilor săi, ilustrând credința, luptele și sacrificiile acestora pentru a le asigura urmașilor un viitor mai bun.
Benone Dorneanu
De profesie inginer calculatoare, Benone are o pasiune îndelungată pentru cercetarea genealogică a familiei, combinând și folosindu-se în cercetările sale atât de surse tradiționale cât și de tehnologii moderne. Este extrem de implicat în cercetarea istoriei locurilor natale din fostul ținut Vaslui și un autodidact în paleografia româno-chirilică a secolului al XIX-lea.
Andrei Jipa
De profesie arhitect, Andrei este un susținător al democratizării accesului la informații prin mijloace digitale, contribuind activ la enciclopedii colaborative online, baze de date cu acces liber și proiecte de cercetare participativă. Este autodidact în paleografia româno-chirilică și interesat de istoria, onomastica și toponimia satelor din vechiul Județ Saac, în special din Țara Chioajdelor și a comunităților greco-catolice de pe Valea Almașului.
Simona Gherghel
Simona este pasionată de genealogie și istorie, cu un interes special pentru satele catolice din vecinătatea orașului Roman. În căutarea poveștilor și rădăcinilor familiei sale, a dedicat ani întregi explorării arhivelor și documentelor istorice locale, precum și studiilor de genealogie genetică, aducând astfel o perspectivă unică asupra moștenirii culturale și genetice a acestei regiuni.
Andrei Dăsagă
Cu interes pentru istoria politică și demografică a Europei de Sud-Est, Andrei își concentrează activitatea de cercetare locală asupra zonei montane a județului Bacău, în special văile Oituzului, Cașinului, Trotușului și Tazlăului. Este dedicat studiului și cercetării comunităților catolice din Moldova (ceangăii), a răzeșilor și a mocanilor de pe Valea Cașinului, manifestând un interes deosebit pentru istoria și genealogia acestor grupuri locale.